23/6 MIDSOMMARGUDSTJÄNST KL 17.00

Sång och musik med Ann-Britt Jakobsson och Fredrik Johansson

 

SOMMARKVÄLLSMUSIK ONSDAGAR KL. 19.00

4/7

"Kanske nåt om sommarn"

Bach Händel ballad och visa.

Underbar sång och virtoust orgelspel av Susanne Westerhult och Sven-Åke Svensson

11/7

"Lyckliga dagar"

Lena Maria Vendelius (f.d. Klingvall) med musiker.

OM LENA MARIA

Lena Maria Vendelius (f.d. Klingvall), från Habo, numera bosatt i Jönköping, blev endast 20 år gammal känd genom SVTs dokumentär "Målet i sikte". Lena Maria föddes 1968 utan armar och vänster ben hälften så långt som det högra normala benet. Hon går med hjälp av en benprotes. Ingen vet orsaken till hennes handikapp.

Endast tre år gammal lärde sig Lena Maria att simma. Vi 18 års ålder deltog hon i sitt första SM och blev uttagen till svenska handikapplandslaget. På VM samma år blev hon dubbel guldmedaljör och slog dubbla världsrekord. Höjdpunkten i hennes simkarriär var OS 1988 i Seoul, Sydkorea.

1987-1991 studerade Lena Maria vid Stockholms Kungliga Musikhögskola. Sedan examen har hon turnérat över hela världen. I Japan, Sydkorea, Taiwan, Singapore och Thailand har hon blivit allra populärast. Genom de ca 70 turnéerna i Asien med konserter, TV, radio och massmedia och ca 50 skivor och filmer har hon blivit uppmärksammad. Inte minst genom framträdandet på invigningen av handikapp-OS "Paralympics" i Nagano.

Lena Maria är konstnär i Mun- och Fotmålarna sedan 1990. Hon är också en efterfrågad talare vad gäller människovärde, identitet och livskvalitet.

1996 skrev Lena Maria en bok om sitt liv som Libris Förlag gav ut. Boken ‘Fot-Noter’ är översatt och utgiven på 14 olika språk. Lena Maria har författat ytterligare en bok som heter ’Happy Days’, som enbart är utgiven i Asien, och 2010 boken Våga drömma.

Lena Maria var under våren 1997 och hösten 1998 programledare för musikprogrammet ‘Sjung ut!’ i TV 2. 1998 blev hon utsedd till Årets Smålänning och 2010 Jönköpings ambassadör. Under våren 2005 blev hon hedersmedborgare i Taipei och i augusti samma år mottog hon Artur Erikson stipendiet.

Januari 2008 fick Lena Maria ta emot medaljen av 8e storleken av Hans Majestät Konungen. Med Kungahusets motivering: ’För framstående gärning som artist och idrottskvinna samt som förebild för människor med handikapp inom och utom Sverige'.

2009 höll Lena Maria ett tal på TED.com där andra talare som Bill Gates och Al Gore medverkade. I september 2010 var hon gäst i 'Här är ditt liv'. 2011 och 2015 medverkade hon i SVT:s Så ska det låta.

10 juni 2017 gifte Lena Maria sig med Patrik Vendelius och de bor utanför Jönköping.
 
Se mer om Lena Maria på hennes hemsida
 
18/7
 
"Örongodis i sommarkväll"
 
Musik av bl a Piazolla, Albeniz, Guilliani, de Falla, Debussy
Undersköna toner av
Kammarduo west KLas Gerle flöjt och Christer Brodén gitarr
 

25/7 

"Från Bach till Beatles"

Gitarrduon Duo Tolv Strängar erbjuder här ett välklingande och stämningsfullt program med rötterna i den klassiska gitarr repertoaren bestående av gitarrduetter och solostycken.

Vi bjuds på musik av bla J.S Bach, Francisco Tarréga, Fernando Sor men även vackra arrangemang av kända melodier av tex Evert Taube och Beatles.

Dan Henriksson är utbildad vid musikhögskolan i Arvika och Malmö sedan 2005 undervisar han i gitarrspel på Kulturskolan i Trollhättan.

Magnus Jonsson är utbildad vid Conservatorio superior de música i den spanska staden Málaga sedan 2006 undervisar han i gitarrspel på Kulturskolan i Partille.

 8/8

"Från solosång till kör"

Ett mycket populärt stående inslag får avsluta Herrestads sommarkvällsmusik

Medverkande från Ljungskile körvecka, Skara stifts kyrkosångsförbund